Menu - pevná sestava pokrmů používaná k určité příležitosti

Jídelní "Menu" je pevná sestava pokrmů, doplněná podle okolností vhodnými nápoji , používaná k určité příležitosti.

Podle počtu chodů rozeznáváme menu:

  1. Jednoduché menu (3 chody, např. polévka, hlavní chod a moučník)
  2. Složité menu (4-5 chodů, např. studený předkrm, polévka, hlavní chod, moučník)
  3. Slavnostní menu (6 a více chodu, např. studený překrm, polévka, ryba, hlavní chod, sýr, zmrzlinový pohár) 
Číslo
chodu
Název chodu Typ menu Různé Tipy
    jednoduché složité slavnostní    
I Studený předkrm (tradiční chod všech menu)   A A    
II Polévka (nemá být vydatná a menší množství) A A A    
III Teplý předkrm (nahrazuje se obvykle rybou)          
IV Ryby     A    
V Hlavní chod (rozhodující pro celkovou úroveň menu) A A A    
VI Sýr (měl by být pro cizince)     A    
VII Teplý moučník (buď sýr nebo moučník)          
VIII Studený moučník (tradiční chod každého menu) A A      
XI Zmrzlina (oblíbené pro ženy a mládež)          

X

Ovoce (také součástí jiných částí menu)     A    
             

Chcete-li vyjádřit svůj názor k MENU, NAPIŠTE TO NA BLOG Gurmánský servis=>>


Zdroj informací: Učebnice od autora Gustava Salače, schválená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, také Ministerstvem hospodářských, v oboru případech jako učebnice pro střední školy a střední odborná učiliště.