Lákování masa - nasolení masa před tepelným zpracováním

Připravit maso na tepelnou přípravu, teplené zpracování má za cíl, aby bylo lepší (křehčí, měkčí, ochucené). Tepelné zpracování může být uzení, pečení, grilování (druh pečení) i vaření. Tepelné zpracování má také za cíl konzervaci.

Setkáváme se s různými slovy, které je spojeno s přípravou masa na tepelné zpracování. Pokud je cílem maso konzervovat, potom je lákování přípravou na konzervaci masa. Jedno z nich je lákování, což je odvozeno od slova lák.

Lák je tedy roztok používaný viz výše a vpravuje se různými způsoby do masa. Maso můžete do láku - roztoku ponořit (macerovat, naložit, marinování= >>). Označím to jako pasívní způsob lákování.

Dnešní doba je rychlá a rychlé je i lákování metodou masírování masa, hnětení masa. Do masa se lák "nacpe" tak, že je pomocí techniky do masa vpravíte hnětete, masírujete =>>.

Termíny a místa rozvozů pohoštění

Termíny a místa rozvozů pohoštění

  1. Termín rozvozu je každý pracovní pátek. Není možno garantovat čas rozvozu.
  2. Rozvz je na adresy na trase Pardubice - Praha (Hradec Králové, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Poděbrady
  3. Kýty a selata viz e-shop na dohodnuté místo  v městech (Olomouc, Šumperk, Mladějovice)
SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

Široký výběr produktů (chlebíčků, obložených mís, zákusků a mini zákusků a další) pro pořádání pohoštění.