Lák na nasolení masa na uzení (DU)

Postup výroby solícího láku

  1. Lák se vyrábí tak, že smícháme pitnou vodu a solící směs.
  2. V zahřáté vodě rozpustíme solící směs, necháme 10 minut vařit a po vychladnutí láku na teplotu 2-40C.
  3. Maso zalijeme.
Lák má prý chutnat jako mírně přesolená polévka.

Kolík solí, to je otázka, ve které je dobré mít jasno

Je třeba brát v úvahu:
  • každá sůl solí jinak
  • každý člověk vnímá slanost jinak
Dále je nutno rozeznávat, pro jaký druh solení je lák určen.

Druhy solení masa na uzení / podle toho se určuje i množství soli

  1. Suché solení - solení na sucho 
  2. Mokrý způsob solení
  3. Smíšený způsob solení
  4. Nakládání ve vlastní šťávě
Recept je z knihy "Vše o uzení"
Termíny a místa rozvozů pohoštění

Termíny a místa rozvozů pohoštění

  1. Termín rozvozu je každý pracovní pátek. Není možno garantovat čas rozvozu.
  2. Rozvz je na adresy na trase Pardubice - Praha (Hradec Králové, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Poděbrady
  3. Kýty a selata viz e-shop na dohodnuté místo  v městech (Olomouc, Šumperk, Mladějovice)
SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

Široký výběr produktů (chlebíčků, obložených mís, zákusků a mini zákusků a další) pro pořádání pohoštění.