Krůty a krocani na grilování
Sortiment e-shopu "Gurmánský servis" zahrnuje také krůty a krocany. Jsou dostupné v syrovém, neupraveném stavu, jako marinované krůty a krocani (pro pečení a grilování na grilech) a uzené krůty a krocani. Dozvíte o obvyklých hmotnostech krůt a krocanů, které dodáváme. Také jak velkou krůtu nebo krocana potřebujete a pro kolik lidí i o různých možnostech jejich využití. Také vás může zajímat využitelnost masa a o porcování krůta a krocanů.
syrová krůta/krocan - pečená krůta - uzená krůta - členění krůty - názvy jednotlivých částí - krůta - ilustrativní obtázek
Použití krůt a krocana
- Jako zdroj zdravého a čerstvého masa. Větší množství můžete zamrazit a postupně odebírat podle potřeby.
- Grilujte krůtu nebo krocana na otočném grilu.
Přidejte k seleti nebo vepřové kýtě také krůtu. - Uzená krůta - krocan - hlavní chod i doplněk na hostině.
Hmotnost krůty a krocana
- V nabídce jsou váhy: krůty cca 6-7 kg, krocani zpravidla 16-20 kg.
- Využití masa z krůty a krocana - informace zde=>>
- Kolik získáme masa z krůta a krocana. Velký rozdíl je uzená krůta nebo grilovaná. Uzené maso je již bez zásadních tepelných ztrát. U syrové - marinované krůty počítejte se ztrátami cca 25-30% z hmotnosti masa=>>.
Porcování krůty
srozumitelný návod
video=>>
Jak na grilování krůty - krocana?
Video z přípravy krůty=>>
Dodání krůt a krocanů
Krůty a krocan čerstvé dostáváme a zpracováváme vždy v úterý a ve čtvrtek. Optimální je tedy dodání ve středu a pátek. Používání krůt a krocanů zmrzlých je jen malým až žádným ústupkem při dosahování kvality grilování.