Krkovice vepřová

Krkovice - vyhledávané a často používané masoSchéma částí selete - prasete

Někým je vepřová krkovice je maso označované za šťavnaté a plné chuti. Jiný ji považuje za příliš tučnou část vepře. 

Název krkovice 

říká, že jde o část maso za krkem na hřbetní části mezi pečení a hlavou. Skládá se z krčních a hrudních svalů. Jsou to podlouhlé a nepříliš silné svaly  a jsou prorostlé více či méně tukovou tkání  v podobě tukových vláken uložených mezi jednotlivými svalovými celky. Krkovice není sourodý kus masa. Čím blíže je k hlavě, tím je více tučnější. Čím blíže k pečeni, tak je méně prorostlá tukem a tedy libovější. Panuje názor, že krkovice může být v některých supermarketech obohacena v uvozovkách vodou byla do nich masírované voda pro zvýšení hmotnosti.
 

Použití krkovice, výhody, úskalí

Krkovička se používá na pečení dušení smažení a grilování, krásně se udí.  Při smažení se z krkovičky uvolní hodně tuku a krkovička ztrácí na objemu. Protože je její maso jemně a pravidelně prorostlé tukem, je dobré na grilování. Maso nevyschne, ale přitom se tuk vypeče. Můžete jí péct v celku nebo jako plátky.
Krkovičku Můžete koupit s kostí nebo bez kosti. Ukazuje se že kost nějak není prospěšná pro tepelné zpracování a tak je vhodné kupovat v krkovici již bez kosti tečka nevylučuje to však krájet plátky krkovice s kostí i Takto se dají připravovat. Naklepávat krkovici nebo ne naklepávat krkovici Doporučuje se krájet krkovici plátky 2 až 3 cm a maximálně naklepat rukou klouby ruky. Při naklepání paličkou se rozbijete strukturu masa a to vede ke ztrátě šťavnatosti. 
Při pečení krkovici ji nepečte příliš dlouho. Raději ji nechte po upečení odpočinout. Po upečení tzv. dojde. Krkovici ne nakládejte do oleje. Sama o sobě je dost tučná a při grilování by z ní vytékal tuk do ohně a plameny takto vzniklé by krkovičku vysušily. Pokud milujete krkovice s kostí, tak ji po opečení z obou stran ještě přidejte trochu tepla místu s kostí. Ať se pro peče maso kolem kosti. U vepřového masa není nutné aby bylo proleželé nepotřebuje to.
 
Objednání krkovice bez kosti

Kupte

Termíny a místa rozvozů pohoštění

Termíny a místa rozvozů pohoštění

  1. Termín rozvozu je každý pracovní pátek. Není možno garantovat čas rozvozu.
  2. Rozvoz veškerého sortimentu je na adresy na trase Pardubice - Praha (Hradec Králové, Kutná Hora, Kolín, Nymburk, Poděbrady.
  3. Kýty a selata, viz e-shop, rozvážíme na výše uvedená místa, (viz bod 2), a také do měst (Olomouc, Šumperk, Mladějovice).
SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

SORTIMENT PRO POHOŠTĚNÍ

Široký výběr produktů (chlebíčků, obložených mís, zákusků a mini zákusků a dalšího sortimentu pro pořádání pohoštění.