Grily pro zahradní grilování na selata, kýty – druhy.
Zahradních grilů na grilování selat, prasat, vepřových kýt je celá řada druhů
V čem se zahradní grily obvykle liší:
- Otevřený, uzavřený nebo částečně uzavřený gril.
- předností a nevýhody otevřeného grilu je například:
- lehce se přepravuje (zpravidla je to skládačka)
- když je silný vítr, je chladno, tak jsou ztráty tepla a prodlužuje se doba grilování
- nejde vám, při okrajování masa, tolik kouř do očí
- Ohniště je pod grilovaným masem (spodní) nebo je z boku.
- předností a nevýhody zadního (bočního) ohniště nebo ohniště spodního je například:
- zdá se, že převažují výhody bočního ohniště, protože tuk kapající z masa do ohniště nekape a nepodporuje hoření, které jednak může spálit maso (vyšlehne plamen a maso může hořet) a přepalovaný tuk (prý potom karcinogenní) neulpívá na mase