Grilovaná kůže ze selete je pochoutkou. Jak na to?
Ne každý ví, že grilovaná kůže ze selete, je výborná pochoutka. Třeba je to tím, že sice chodíte na grilovačku, ale v praxi jste se s dobře ugrilovanou kůží že selete nesetkali.
Jak na to, aby kůže selete byla dobře upečená?
Kůže selete je výbornou pochoutkou při zahradním grilování.
- Na videu je vidět, že kůže je nakrájená tak, aby ji bylo možno ze selete, po upečení dobře sundat. Když je v celku, potom nejde dobře kůže ze selete - masa - strhnout a zpravidla ji sundáváte i s masem, což není žádoucí.
- Kůži grilujeme hned od počátku přímo. Nechráníme ji alobalem. A teplo ze dřeva musí být přiměřené. Na kůži nesmí působit přímo oheň, protože by kůže zčernala. Lze dosáhnout toho, že do kůže - selete jde tolik tepla, aby se pekla, ale ne tolik, aby se spálila.
- Kůži během grilování potírám olejem - sádlem (cca 4x za celou dobu grilování kůže). Trocha koření v tuku neškodí. Moje zkušenost je taková, že za 3-4 hodiny je kůže nádherně křupavá. A lze ji pohodlně kousat.
- Když kůži ze selete sundám, tak ji na prkně nasekám na malé kousky, které se dobře konzumují. Třeba jako bramborové lupínky.
- A výhoda mimo toho, že si pochutnáte. Ušetříte. Kůže trochu zasytí.
Fota z mého grilování, kdy je vidět barva a podoba kůže, která je chutná a dobře konzumovatelná.