Zabijačkové hody - potěšte se chutí zabijačkových pochoutek

jsou společenskou událostí, kde dochází k pojídání zabijačkových pochoutek. Dříve byla svázána s domácí zabijačkou. Omezené možnost stát se součástí domácí zabijačky vede k tomu, zároveň pochoutkový charakter pojídání "plodů" z domácí zabíjačky, že jsou pořádány zabíjačkové hody bez domácí zabijačky.

Zabijačkové hody vyžadují zabijačkové pochoutky

Zajistit si zabijačkové pochoutky je možné tak, že:

  1. Sami si je vyrobíte. Receptur je dnes k dispozici všude dost. A tak jaternice, (jitrnice), jelita, tlačenku, pečené maso, škvarkovou pomazánku můžete mít svoji. Suroviny vám rádi dodáme. Ale zde je úskalí, že zabijačkové hody se pak stávají časově velmi náročné a pokud nejste zkušený řezník, je zde i riziko, že něco se pokazí. Vaše výrobky nebudou tak dobré, chutné, nebudou mít správnou konzistenci apod.
  2. Zabijačkové pochoutky si koupíte.

 Celý sortiment zde=>>

 

Tipy na jídla pro zabijačkové hody

POLÉVKY

Předkrm - různé podoby z různých jídelníčků

Ke všem pokrmům se počítá  chlebem, nejlépe nějak speciálním.

Hlavní jídla

  • Jelito s lepenicí (Lepenice jsou šťouchané brambory s podušeným kysaným zelím, cibulkou a majoránkou)
  • Jelítko, kyselé zelí, vařené brambory
  • Jitrnice s vejmrdou (Křen a jablka oloupeme a nastrouháme, smícháme a nejlépe ihned podáváme k ovaru, uzenému masu nebo párkům).
  • Jitrnice /pečené nebo ohřívané/, kyselé zelí, vařené brambory
  • Jitrnicový prejt se zelím a bramborem 
  • Vepřový ovar z plece, kolena a hlavy s křenem, hořčicí
  • Ovar z vepřového kolena
  • Ovar z vepřové hlavy
  • Ovarové ramínko
  • Ovarový bůček

Guláše:

  • Zabijačkový gulášek (játra, srdce, ledvinky), houskový knedlík
  • Guláš paprikáš
  • Vepřový guláš

Pečená masa:

  • Vepřové výpečky se zelím a bramborovými knedlíky
  • Moravský vrabec se zelím a chlupatým knedlíkem
  • Pečené vepřové koleno

Uzená masa:

  • uzený bůček
  • uzená krkovice

Ostatní:

  • Lokše se sádlem a česnekem
  • SELSKÝ TALÍŘ /uzené, pečený vepřový bůček, zelí, bramborová roláda s cibulkou/
  • Marinovaný vepřový bůček se staročeskou lepenicí
  • Vepřová játra na roštu
  • Domácí uzené a pečené vepřové se zelím a bramborákem
  • Smažený vepřový řízek, šťouchaný brambor s cibulkou a anglickou
  • Uzená žebra na prkně podávaná se střapačkami se zelím