Hovězí vysoký roštěnec bez kosti, váha cca 2-3 kg, min. 2 kg (T)
Vysoký roštěnec vhodný pro minutky. Po vyzvrátí.
Trvanlivost: | 7 dní při dodržení teploty 1-5 Celsia |
---|---|
Objem: | cca 2-3 kg |
Balení: | vakuované |
Měrná jednotka: | kg |
Dostupnost: | do 5 dnů; dotázat se na bližší termín |
DPH: | 12% |
Odběrná místa
Roštěnec je část masa z hovězího hřbetu.
Člení se na VYSOKÝ ROŠTĚNEC A NÍZKÝ ROŠTĚNEC. Maso z roštěnce je velmi šťavnaté a výrazné chuti, přiměřeně mramorované, prorostlé tukem. U VYSOKÉHO ROŠTĚNCE najdeme maso o něco tužší a hrubšími vlákny. Maso z roštěnce pečeme nebo dusíme vcelku nebo porcované. Používá se k přípravě minutek. Je však nutné, aby maso z bylo kvalitního chovu a dostatečně vyzrálé.
Vysoký roštěnec váží cca 2-3 kg. Ještě přidám charakteristiku VYSOKÉHO ROŠTĚNCE z www.milujihovezi.cz
"Vysoký roštěnec bez kosti je kulinárně zajímavou částí hřbetu mezi podplečím a roštěnou. U nás jde zatím o značně nedoceněnou část.
A přitom když roštěnec pochází z pěkného kusu býka, volka či jalovice masného plemene (silně mramorovaný s jemným lojovým krytím z vnější strany), připravíme z něj opravdovou steakovou delikatesu (ribeye, entrecôte). V případě masa z libových kusů se používá na steaky pouze jeho středová část. Krajové maso, které se prolíná do roštěnce od krku, se pro svou vazivovost odkrajuje a používá se na dušení. Steaky z vysokého roštěnce se připravují také s kostí, což zajišťuje vyšší šťavnatost a silnější aroma masa. Vysoký roštěnec bez kosti se ale využívá i jako maso na pečení, vaření nebo dušení – i zde oceníte jeho excelentní chuť a křehkost."